Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مناسبت‌های ملی و مذهبی روی تقویم، برایشان به معنی تعطیلی و بیکاری نیست. فرصت تازه‌ای است برای خدمت‌گزاری تا به شکل دیگری در خدمت زائران و مجاوران امام رئوف باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، به نقل از آستان نیوز، جمعی از دربانان بارگاه منور ثامن الحجج(ع) به رسم و سیره معصومین(ع) به کلمه «خدمت» وسعت بخشیدند و با همان رخت و لباس خادمی که مأمور به ایستادن بر درگاه حرم مطهر رضوی هستند، در روزهای پایانی دهه فاطمیه دم نانوایی‌های کوچه پس کوچه‌های شهر مشهد ایستادند و به نام مادر معظم اهل بیت(ع)، نان و غذای گرم دست نیازمندان دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نیت مادر سادات و سرباز ولایت

در این شب‌های سرد دی ماهی، محمدرضا آقائی کبیر لیست بلندبالایی از نانوایی‌های مستقر در 30 منطقه شهری و روستایی از حوالی شهر مشهد را به دست گرفته و همراه تیمی از خدمه مدیریت امور مجاورین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی، محله به محله جلو می‌روند و از نانوایی‌ها سرکشی می‌کنند تا برنامه پخت و توزیع نان گرم در این روزهای واپسین دهه فاطمیه به بهترین کیفیت انجام شود.

او سرکشیک ششم دربانان بارگاه منور رضوی است که همراه جمعی از هم‌خدمتی‌ها، به دنبال باز کردن گرهی از گرفتاران به حاشیه شهر رفتند. او در جریان بازدید از مناطق حاشیه نشین به ما گفت: به برکت وجود مادر سادات و ولایت، خانم فاطمه اطهر(سلام الله علیها) و به نام سردار شهیدمان حاج قاسم سلیمانی، بروبچه‌ها کشیک ششم دربانان حرم مطهر حضرت رضا(ع) باز هم دست به کار شدند تا در حد بضاعت، خدمتی به همشهریان کرده باشند. این بار با اجاره تعدادی از نانوایی‌های حاشیه شهر و تقدیم نان صلواتی در کمال عزت و کرامت، در خدمت همسایگان امام هشتم هستیم.

غذای متبرک رضوی در بین محرومان حاشیه شهر مشهد توزیع شد3000 مدافع وطن از غذای متبرک امام رضا(ع) بهره‌مند شدند+ تصاویراطعام غدیر به همت خادمان رضوی / طبخ و توزیع یک‌میلیون وعده غذای متبرک رضوی در سراسر کشور

آن‌ها در آخرین اقدام مشابه، روز عید غدیر سال گذشته 128 هزار قرص نان بین اقشار بی بضاعت شهر مشهد توزیع کردند. از آغاز کرونا هم بین بیمارستان‌های درگیر درمان بیماران کرونایی، در طول ماه مبارک رمضان و... به نام شهدای خراسان برنامه توزیع نان را اجرا کردند. دست آخر، خادم الرضا آقایی خبر خوشی هم از برنامه چند روز آینده این کشیک به ما می‌دهد و می‌گوید که بزودی برنامه بزرگ و فاخری همزمان با تاریخ ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) دارند.

نمک پرورده لطف شماییم

در هر نانواییِ نشان کرده، دو خادم دربان مأمور به خدمت هستند؛ یکی از آنها نان پخته را از دست شاطر می‌گیرد و به دیوار نانوایی می‌زند و دیگری، به تعداد درخواست مراجعان، نان دست مردم می‌دهد.

گرد آرد بر مشکیِ قبای خدمت سیدمهدی صداقت نشسته ولی آنقدر گرم نان زدن و گرفتن از تنور است که متوجهش نشده. به نیت حضورش در برنامه توزیع نان صلواتی اشاره می‌کند: ما دقیقاً به نیت انجام خدمتی دیگر در حریم مهر و محبت رضوی، نان دست مجاوران امام هشتم می‌دهیم و آنها هم به ما می‌گویند که خوشحال‌اند نان متبرک حضرت رضا(ع) روزی‌شان شده.

از او می‌پرسم که چرا در این شب‌های سرد زمستانی و روز تعطیل، وقتش را به استراحت و خانوده خود اختصاص نداده و بخشی از وقت و اموالش را صرف مردم کرده است، جواب می‌دهد: من از آن نمک پروده‌های دستگاه لطف و کرم آقا علی بن موسی الرضا(ع) هستم که همه زندگی و هستی‌ام از عنایت و برکت وجود ذی قیمت ایشان است. سرما و گرما که سهل است، با جان و دل برای هر کار دیگری حاضرم.   

روزیِ خدمت به مجاورین

کنار دستش، جواد مبیدی با گشاده رویی پذیرای همه مراجعان است و نان گرم دست زن و مرد و کودک می‌دهد. درباره علت حضورش در این امر خیر توضیح می‌دهد: این حرکت از جمله توفیقاتی است که نصیب خدام حضرت رضا(ع) شده تا به همت دوستان خدمت‌گزارمان در کشیک دربانان و نیز مدیران آستان قدس رضوی، یکبار دیگر در این روزهای دشوار در خدمت بخشی از شهروندان مشهدالرضا(ع) باشیم. شاید به ظاهر ما چند عدد نان و روزی سر سفره مردم می بریم ولی در حقیقت به خاطر این عزیزان، فرصت خدمت در روزهای شهادت بانوی دو عالم حضرت زهرا(س) روزی و نصیب ما شده و از این بابت خدا را شکرگزاریم.

یه لقمه معرفت

جلوی نانوایی، صف پر تعدادی تشکیل شده که معلوم است همه اهالی محل شنیده‌اند، نان متبرک از این نانوایی به سفره می‌برند. اما از بین صف زنانه، پیرزنی زنده دل مرتباً رهگذران هم‌محله ای که می‌شناخت با صدای بلند تشویق می‌کرد که بیایند و حداقل یک نان بگیرند. خطاب به همسایگان می‌گفت: بیایید، یک دونه نون هم که شده، بگیرید، دست خالی نمانید. نون امروز از برکت امام رضاست.

از او پرسیدم، «حاج خانم این نان چه فرقی می‌کند؟»، گفت: این نان، رزق ما از کرم آقاست، نه فقط برای سیر شدن. نان که هر روز هست و همه برکت خداست.

او در ادامه دعایی کرد: خدا به خادمان امام رضا(ع) خیر بدهد که به این محله‌ها سر می‌زنند، مردم این شهرک خیلی ضعیف‌اند، به سختی نان سر سفره زن و بچه خود می‌برند.   

حین توزیع نان، حاج علی نوعی از ذاکران کشیک دربانان هم با چند صلوات محمدی پسند، به سراغ ذکر اهل بیت(ع) می‌رود و حال و هوای حرم و بارگاه مطهر ثامن الحجج(ع) را به محله‌های پایین شهر می‌آورد: بروی رضا(ع) شمس امامت صلوات ... بر شافع ما روز قیامت صلوات ... خواهی نشوی لال به هنگام ممات ... بفرست بر این روح کرامت صلوات .

پهن شدن سفره کرامت رضوی

در جریان این بازدید و توزیع نان رایگان، هادی غلامی مدیر امور مجاورین بنیاد کرامت رضوی درخصوص نحوه اجرای این برنامه معنوی توضیحاتی داد: به برکت نام حضرت صدیقه اطهر(س) و شهادت سردار دلها، در اقدامی مشارکتی با همراهی جمعی از خادمان کشیک ششم دربانان حرم مطهر حضرت رضا(ع) حدود 80 هزار قرص نان رایگان در 80 نانواییمناطق شیه ایشهر طبخ و توزیع شد.

او همچنین اضافه کرد: مواد اولیه پخت نذری جهت پهن شدن 110 سفره کرامت فاطمی در اختیار کانون‌های خدمت رضوی محلات شهر مشهد قرار داده شد تا در خدمت عزاداران شرکت کننده در مراسم روز شهادت ام الائمه(س) باشند.

سفره برکت و احسان فاطمی فقط به محله‌‎های حاشیه شهر امام رضا(ع) محدود نیست، به وسعت شهر گسترده است. در روز و شب های سوگ مادر اهل بیت(ع) جمعی از کانون‌های خدمت رضوی شهر مشهد اقدام به طبخ و توزیع غذای گرم بین سوگواران در منطقه خود و نیز توزیع بین محلات حشیه نشین کردند.

یک گوشه متفاوت از شهرک شهید رجایی، جایی در قلب منطقه کوهسنگی، چند دیگ نذری به نام حضرت فاطمه صدیقه(س) در کانون خادمیاری شهدای مسجد النبی(ص) برپا شده و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا و روضه فاطمی، در ایستگاه صلواتی بین عابران عزادار توزیع می‌شود، بخشی از این برکت نیز در محلات حاشیه شهر توزیع می‌شود.

چند تن از خادمیاران رضوی با ذکر سلام و صلوات بر اهل بیت(ع) دیگ را هم می‌زنند. وقتی از نیت او و دیگر خادمیاران می‌پرسم، می‌گوید که همه کارها به عنایت مادر سادات به ویژه حضرت رضا(ع) پیش می‌رود، ما فقط وسیله ایم.

حرفش به اینجا که می‌رسد، می خواهد مصداقی برایمان بیاورد، بغضش می‌شکند و با دیدگان خیس از محبت امام هشتم ادامه می‌دهد: گاهی بوده که بر اساس نیاز خانوارهای تحت پوشش و یا مناسبت‌های مختلف قصد انجام کاری را کردیم و سفارش ها را هم داده ایم ولی یک ریال پول در صندوق نداشتیم. توی اتاقم در مسجد زانوی ماتم بغل می‌کردم که حالا چطور پول جور کنیم و آبروی مجلس اهل بیت(ع) را حفظ کنیم، چطور ... در آخرین مورد، خطاب به خدا و حضرت رضا(ع) گفتم: «ای خدا،  یا امام رضا(ع)، این کار برای تبعیت از امر خود شما و کمک به بندگان گرفتارست، آبرویمان را حفظ کنید و...» ساعتی طول نکشید، خود آقا دست ما را گرفتند و یک نفر از در مسجد داخل شد و 15 میلیون تومان چک کشید و برنامه را آبرومندانه برگزار کردیم. هنوز نشده، کارمان روی زمین بماند.

او درباره خدمات و برکات این کانون خدمت رضوی برایمان توضیح می‌دهد: با کمک نیکوکاران منطقه احمدآباد، طی سال گذشته 1400 بسته معیشتی تهیه و بین نیازمندان حاشیه نشین توزیع کردیم. 400 خانوار کم بضاعت از مناطق کم برخوردار شهر تحت پوشش خدمات ماهانه این کانون خدمت رضوی هستند و از ابتدای امسال نیز 860 بسته اقلام مواد غذایی بین اقشار تحت پوشش خود توزیع کردیم.   

خودشان، نمک پرورده خوان مهر و احسان این خاندان با کرامت و مادر معظم سادات هستند. در طول سالیان خدمت گزاری، عشق و مهرورزی را از در خانه اهل بیت(ع) مشق کردند تا امروز توفیق یافتند، دست تنگدستی را به رضای امام رئوف بگیرند.

انتهای پیام/281/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مادر سادات نانوایی ها امام رضا ع حضرت رضا ع خدمت رضوی توزیع نان حاشیه شهر اهل بیت ع شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۷۶۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی

در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیعت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستاییان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قارترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می‌کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیب‌های جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.

کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از هیات‌های تجاری چین و ترکمنستان در روز دوم «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • میزبانی غرفه خراسان رضوی از ‌هیات‌های تجاری کشورهای خارجی در روز اول نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ 
  • پرداخت ۳۵۷ میلیارد تومان کمک معیشت به مددجویان و نیازمندان ایلام
  • موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند | واقعیت سفره مردم را هم منعکس نمی‌کنند
  • حاج‌صفی یک فصل دیگر در یونان؟
  • اجرای ۴۰ ویژه برنامه دهه کرامت در گیلان
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد